Thursday, January 29, 2015

New Nightly Routine

i did blog about trying to wean Afif off by putting lemon juice and asam jawa on the boobs.

Yeah.. That didn't go well. He ended up brushing those off with his hand and continue feeding without batting his eyes.

Aku pon sebenarnya malas gak la nak berusaha cerai susu sebabnya malas bangon malam buatkan susu especially when Mr. Chenta syif malam. Sleep is precious weh! So aku redho je ler.

Sampai la masuk week 27 of pregnancy. Aku prasan everytime dia bf, rasa contraction. Memula ingatkan kebetulan, tapi dah 2-3 kali gitu, memang sah la kan. i don't wanna risk premature labor or any other complication. So nak tak nak kene la wean off.

Ada orang suggest baca doa ni. Berkesan katanya.. 2-3 hari terus anak cerai susu..

source: here 

Tapiiiii...

Seriously aku tak sampai hati. Aku tau doa ni bagus. Tapi betol betol tak sampai hati sebab ada perkataan "diharamkan ke atas kamu seperti daging babi".

Maka aku teruskan je la doa bahasa aku.

Dannnn..

Aku letak Colgate.

Baaahaha.. Afif memang benci gosok gigi sebab benci rasa ubat gigi. So bila aku letak Colgate, memang terus dia reject.

Baahahaha..

First time dia buat muka pelik, pastu nanges. Lepas-lepas tu dia akan hidu dulu, pandang aku dengan muka hampa, pastu trus tutup baju aku. Kesian.

Now my nightly routine consists of Colgate application on an unexpected body part. Haha.

So alhamdulillah, skang no more bedtime feeding. Cuma malam-malam bila dia terjaga memang dia akan mencari la. Aku cepat-cepat bangon buatkan susu. 

i'm sorry baby. You're a big boy now. Make way for adik pulak ye. 

No comments:

Post a Comment