Wednesday, June 25, 2014

LDM Day 16

This long distance marriage thing is no kidding.

Maaf lah i'm a bit whiny in this post. Ni first time berjauhan ngan suami. Memang aku meroyan sket.

First there's this i-miss-my-husband issue. It feels so strange not being able to call him at work just because i want to call him. Because he's always on the plane, we can't promptly reply each other's Whatsapp. Our Whatsapp thread looks a bit like this:

 Me: baby.. Makan apa tu dinner 

*no response*8 hour later* 

Husband: Hey baby baru sampai ni, baru habis breakfast and check in hotel.

Kejap kat Quito, kejap Sao Paulo, kejap Brasilia, kejap San Jose..

And do not get me started on the time difference. Our time difference vary from 11 hour to 13 hours depending of his wherabout. Time dia bangon, aku tido. Dia tido, aku tengah siang. Nowadays i go to work with bags under my eyes as a result of staying up bergayut telepon sampai 2-3am. Rindu katanya, bergayut la macam time mula bercinta dulu.

Afif pulak macam rindu je daddy dia. Lepas 2 hari laki aku takde, dia dah start ada perangai. Clingy, cepat sentap terus nanges, tantrum. Start develop perangai suka hantuk kepala kat dinding and lantai. Dulu aku tak percaya budak-budak reti rindu rindu ni. Tapi bila aku ada anak sendiri, yes it happens. Yang stress tu bila Facetime tak pulak dilayan daddy dia. Jual mahal. Memang kene banyak je sabar layan perangai anak. 

Dah la haritu kenduri kawen adik aku. Nak kene layan tetamu lagi, jaga Afif lagi. Memang tak glam langsung la aku. Pakai flats je senang nak kejar anak. Not to mention bawak Afif gi appoinment audio, speech therapy and music class without my husband. Nasib baik ada adik ipar aku. Dia la banyak menolong. Tapi ye la kan mana sama ngan suami sendiri.

Pastu aku skang dengar sappy love songs aje. Haih. i'm sappy like that.

But i'm really happy for him. Keje dia jarang dapat travel. Tup tup dapat travel gi tempat exotic cam Latin America ni. Dia gi hiking la, tengok carnival la (tahap macam dlm cter Rio tu orang pakai bra and spender je tepi jalan) and he shopped! Laki aku cheapskate jarang betol shopping. So it's good to see another part of him. Walopon sebenarnya jeles jugak kan. Hihi.

Dah, dah. Come back, be here. We miss you. 

Sincerely, 
Bini yang Meroyan.




1 comment:

  1. sempat pi stadium kat sana tak ?hehehe seronoklah dapat pi tempat2 macam tu kan. baby pun tau rindu kan? hamza dulu dia suka macam termenung masa husband aku takda. pastu nak berkepit je. tapi pas dah balik takda plak dia beriya nak main sama husband hahaha.

    ReplyDelete