Friday, May 16, 2014

My New Baby

For those who know me, they know that i love to shop. Heck, pompuan mana lah tak suka shopping kan? Kikiki..

Tapi sebenarnya those who knows me know that sebenarnya aku ni kedekut. Truthfully, aku takda designer shoes. Bag mahal pon ada satu je, itu pon beg hantaran yang laki aku bagi. Mini Stam by March Jacobs tu dah dua tahun aku usha. Nak beli, sayang duit. Bukan tak mampu weh tapi duit beriban tu baik la aku gi travel or beli bag 2-3 ketul. Laki aku kesian, dia belikan lah juga untuk buat hantaran. Sukaaaaa! Sampai skang terperap dalam dustbag, pakai bila ada special occasion je. Punya lah sayang.

For this year's bonus, i decided to buy something BIG for myself. As a reward for the past one year of being a mom. For the time i took off work to concentrate on Afif. For buying something significant that i can look back and say "Oh.. Tahun 2014 aku beli INI". Something entirely for me. Unlike past years where i save up my bonus for family holidays, house stuff, baby stuff, wedding stuff..

So i decided to buy a bag. A designer bag.

Aku bajetkan bawah 5k je. 5k tu pon aku rasa banyak dah weh for a bag. i surveyed high and low for something i like below RM5k. Gucci, LV, Ferragamo, Prada, Fendi.. Ceh Carlo Rino tak pulak ko jengah kan? Baahaha..

Yang sakit hati nya, semua bag aku suka mesti atas 5k. Yang 5k and below either canvas or fabric. Gila tak berbaloi beli bag beriban tapi bukan leather pon. Alang-alang mahal, beli la leather kan? Tapi paham tak yang aku suka memang semuanya over budget. 

Stress.

Antara beg yang aku usha dan berkenan:


Fendi Toujours 

MM Neverfull Epi Leather in Orange.
One of my dream bags. Boleh letak botol susu, barang anak, mak nenek segala. 
Pastu As kata ko beli bag mahal nak letak botol susu anak? (-____-)

 Chanel Boy.
Berangan je weh masuk Chanel. Ni lagi la berbelas ribu. Mampoo?

Prada Double Zipper Patent Saffiano.
Went crazy for this aaaa!

3 weeks aku survey weh.. Survey online, survey kat butik. 3 weeks i ponder is it freaking worth it to spend thousands on a bag? 3 weeks i slept on it. 3 weeks aku membebel kat laki aku pasal handbag. 3 freaking weeks! 

Last-last laki aku kata "beli je la mana yang suka.. Kang beli yang murah (tapi mahal gak) tapi tak suka buat apa?" Mesti dia dah penat dengar aku membebel, meng-compare itu ini.

Maka aku beli je la walopon memang telan air liur tengok orang tu swipe kad aku kaa-chinggg!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 Ngajor anak naik beskal sambil pegang handbag. Boleh?
Muat je pampers and botol susu Afif dalam ni. Bahaha.


Ok. Now i can shut up. Dok dediam peluk je beg ape ade. Pasni takde dah entry aku beli beg ye. Menabung balik. Tunggu dua tahun.

Okbye.


5 comments:

  1. wei aku suka prada tuuuuuuuuuuuuuuuu!!!mak nanges kat sudut skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. nanges kat sudut di rumah baru yang vogue takpe wehh.. bulan depan ko plak beli henbeg baru okeh!

      Delete
  2. Replies
    1. haha weyyy kasi chan weyy.. hahahaha

      Delete
  3. Pheewittt! Konfem tejebak lg lps ni. Once dah mulakan.. Bersedialah. Hihi

    ReplyDelete