Friday, April 11, 2014

The New Babysitter

This week is the second week that i'm back in the office. It also marks the 10th day that i left Afif with the new babysitter, Kak Wan.

Every morning when i leave Afif at Kak Wan's, i die a little inside. First day was no problem as i left him while he was asleep. After that.. He cries when Kak Wan hold him and sees me leaving him there. 

Masuk minggu kedua, dia dah cam rumah Kak Wan. Traffic light pon dia cam. Sampai kat traffic light depan umah akak tu, dia start muka gelabah dan buat bunyi "hmmmm.. hmmm..". Bila berenti je kereta depan rumah Kak Wan, he'd look at us sambil nangis. Siap melompat ke hubby/my SIL on the driver's side and peluk kuat-kuat sebab dia tau, aku yang akan hantar dia ke dalam rumah akak tu. Kene pujuk untuk kuar kete. Bila ditinggalkan tu memang takyah cerita la mendayu nangisnya. Sedih weh. Sedih aku.

Mula-mula cuak la jugak. Apsal anak aku menanges beriya ni. Kene dera ke ape (biasa lah paranoia aku bila tinggalkan anak).

But alhamdulillah makin lama dia makin improve. Contohnya semalam, dia tahan nanges. Dah kene dukung ngan Kak Wan baru nanges. Hari ni, takda sedih cebik dalam kereta. Kene tinggal baru nanges. Maknanya tidak lah kene dera ke apa sebabnya bila akak tu hulur tangan nak dukung, dia hulur jugak tangan walaupon terpaksa. i hope next week it'll be better for him. InsyaAllah.

Harap Kak Wan tu dapat jaga Afif sebaiknya dan pakaikan hearing aids sepanjang waktu. Harapan cerah sikit untuk Afif dapat more attention compared to the old babysitter sebab ada Afif and Zara je yang Kak Wan jaga. Zara tu pon dah 2 tahun, banyak mulut pulak. Harap Afif boleh becok and blaja bercakap jugak dari Zara tu. hehe.


No comments:

Post a Comment