Tuesday, February 25, 2014

Baru Dapat Kaki

This past one week is interesting coz after bertatih and cruising and jalan-10-tapak-pastu-berpaut for so long, Afif can now walk independently and confidently. He's 16 months now. Yayy Alhamdulillah!

It's just too cute seeing him terkedek-kedek ke sana ke mari walking and exploring excitedly. He likes to show off, this fella. On his second walking day, he started to walk while dancing and clapping his hands like he owns the world (-___-)

Punya lah dia happy dapat kaki smpai dah 2 malam bangon kol 3 pagi and demanded to walk. 3am! Tuhan je tau betapa kami laki bini kemengantukan layan pe'el budak ni. Bed time pon dah berubah. Selalunya dia kol 9pm dah lights out dan tido. Sekarang dah lights out pon dia takmo tido. Kene la layan dia berjalan dan naik turun tangga. Kol 11pm lebih baru tido.

Yesterday we went to the Curve with my brother and his fiancee (as usual, Mr. Chenta was working). At first Afif ok je dok dalam stroller. Makan kat Sakae Sushi biasa la lasak dia. His first time eating Japanese. Fed him chawanmushi and rice with salmon teriyaki. He likes them! Sushi tak berani aku bagi sebab mentah2 ni..


Anyways, lepas makan aku gi beli kopi jap kat Coffea Coffee. Pastu cari diorang. Dari jauh aku nampak ada sorang budak berjalan sambil joget gelak2 kat tengah orang ramai. I was like "wehhh tu anak aku!" Jerit dalam hati je la mampu. Jakun sebenarnya. Faizal tengah gelak2 tengok dia berjoget gitu. 

He saw me and terkedek walked to me. Kemain la budak ni. Dah takmo dok dalam stroller rupanya. So the whole time, terpaksa la kasi dia berjalan sambil kejar sambil cuba untuk pegang tangan dia. While wearing a pair of 5-inch wedges. Fuhhh.. Sumpah penat. I swear i feel my hips dislocating. I learnt my lesson. From this point onward, no heels for me on outings with Afif. Yup, mommy shoes on.


Afif & Uncle Aqil.
Tua 2 tahun je uncle awak ni. Pasni boleh la join uncle lari-lari. Mama tau awak dah lama teringin.

video 

  video

That's the story of my lil' walker :)






2 comments:

  1. comelnyaaa afif! i rasa tengok anak pandai jalan ni one of the best moment kan..sebab terlalu comel terkedek2 tu. energy dorang tu macam wey ko tak penat ke. kadang kesian hamza nak jalan je tapi rumah sekangkang kera dok pusing situ jugak ahaha.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, memang enjoy sangat bila tengok anak2 br pandai bertatihkan... anyway saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer ;)

    ReplyDelete