Thursday, December 26, 2013

Celebrations Wiwiwi

Tak sah la kalo dah meningkat usia di hari jadi, takda celebration kan? Being celebrated, no matter how small, is enough to make a person happy. i am no exception.

On Tuesday, 24.12.13 (my birthday) i went to work like usual. Takda maknanya aku nak amek cuti semata-mata kerana birthday. Hubby plak keje syif malam the night before, apa lah maknanya aku cuti kalo dia melepek tido je nanti.

Cam bese lah, orang wish birthday kat Facebook and Whatsapp. Tersengih-sengih aku baca. 

At around 11am, aku kuar dari toilet, tetiba As ajak gi pantry. Aku dah macam "Huh?" Tak suspect langsung seprais ke hape sebab pompuan ni tak sentimental langsung orangnya. Rupanya ada a bunch of my friends nyanyi happy birthday siap dengan cupcakes 6 ketul dan lilin. Terkejut aku siap cakap "korangggg! Benci tauuu!". Malu sebenarnya. Aaaa terharu. Makan-makan potong kek sampai kenyang. Thanks Zarith, As, Yu He, Maz, and Dalilah! First time jugak aku jumpa orang same birthday ngan aku iaitu Nadia (officemate jugak tp tak brapa rapat sebab dia baru transfer masuk setahun yg lepas)


Pastu Chuna plak ajak lunch. Sempena birthday katanya. Awww.. Aku kenyang lagi makan cupcake tadi, maka kitorang melantak kat Wafflemeister je. Thanks babe!

Our waffles with dark chocolate drizzle and chocolate peanut ice cream (Chuna's) and hazelnut ice cream (mine)

Both Capricorners. Both are mothers, coffee and chocolate  lovers.

After lunch aku rasa sebu and muak gila makan cupcake and waffle dari pagi. Gila engko semua manis. Kol 3 camtu lapa nasik dan lapa benda masin. Linda plak ajak birthday treat. Weehuhu. Dia ajak makan Japanese kat Yuzu. This is HUGE for me because before this, ko jangan harap lah Linda makan Japanese.  Geli katanya. Ntah apahal dah berubah dia suka plak. Tepat kol 5pm, kitorang turun.

Fusion Sushi, Seafood Hot Platter something and Crispy Soft Shell Crab. Miso sup dan nasik tiada dalam gambar. Boleh plak aku lupa bergambar dengan Linda.

Thanks babe. i love you so much!

Petang tu balik umah cam bese lah. Aku dah call Mr. Chenta mintak amek anak kol 6pm sebab aku lambat tapi bila smpai je LRT (kakak amek aku), dia kata laki aku tak amek anak lagi. Time tu kol 7.15pm dah. Sabar je la. Maka aku pon amek Afif.

Birthday girl kan, good mood, idok ler aku sentap ngan laki aku. Balik tu makan cam bese pastu main ngan Afif. Tetiba pintu umah terbukak pastu Kakak, Faizal and Redha datang bawak kek ada banyak lilin nyanyi Happy Birthday. Sumpah terkejut weh. Awwwww sangat. Potong kek gitu-gitu je lah. Rupanya Mr. Chenta suh diorang gi beli kek. Muahaha sejak bler ntah pandai surprise-surprise ni.



Typo. Sebenarnya 2nd anniversary hokayyy! 

Time ni la kek tu hancur sebab Afif geram. Kasi chance dia potong kek sebab birthday dia aritu tak potong kek ponnn..


The next day tu Christmas day. Public holiday. Memang allocate hari ni untuk dating ngan Hubby Baby. Kol 1pm camtu bila Afif tengah afternoon nap dia, kitorang keluar. Nak gi Pavi sebab aku dah lama gila tak menjejakkan kaki ke sana. Wrong move coz the traffic was so bad hamagaddd. Sejam baru smpai Pavi from Wangsa Maju.

Sampai-sampai memang lapa gila weh. Cadangnya nak tengok The Hobbit tapi full house la. Terus serbu Tony Roma's. Tried their lamb ribs sedap hamagaddd! Hubby Baby order pasta tapi so-so je lah.

Lamb ribs, onion loaf and chicken alfredo pasta.

Tengah jalan pon jadi lah.

A while back Hubby Baby tanya aku nak birthday present apa. Aku cakap takmo pape. Simpan duit coz we need to save up. Tapi pastu aku tarik balik kenyataan itu dan kata aku nak jewelry. Wiwiwiwi.. Maka after lunch aritu kami ke Pandora. Pilih yang basic je tak sampai hati ketuk berlebihan kang next year dia takmo kasi hadiah pulak. Baahaha.

First Pandora evah!

That's the story of my 28th birthday. Though small and far from glamorous, these celebrations made me realized that i'm surrounded by good people, the ones that i love who love me back. Thanks korang!

To my Hubby Baby, happy second anniversary. You made me the luckiest girl alive when you made me your wife. i pray that our love strengthen with every passing day, through thick and thin till Jannah. In shaa Allah. Amin.

No comments:

Post a Comment