Friday, May 24, 2013

Afif's Baby Chair

Yesterday my parents-in-law flew in from Kuching. So we brought them to TGI Fridays for dinner. Kekdahnye sekali la celebrate Mother and Father's Days. Ye lah haritu Mother's Day pon tak celebrate sebab diorg nunnn jauh di Kuching. Nanti Father's day tatau la dapat jumpa ke tak. So sekalilah.

Nak dijadikan cerita, try la letak Afif dalam baby chair kat Fridays tu. Selama ni tak penah try sebab tak konfiden. Ye lah, dia tak pandai duduk unsupported lagi. Duduk mesti di pegang. Duduk bersandar boleh tapi senget2 dia. So anyway, dia suka lak dok dalam baby chair kat TGIF tu. Kitorang lapik ngan stroller pad. Still kene pegang sket tapi kalo lepas pon tak la dia wobble or lembik. But bottom line is dia boleh dok tegak.

 First time on a baby chair. Sittin' like a boss with air liur meleleh!


Haaaa mama dia apalagi terus la eksaited nak beli baby chair!

Before this ade gak la usha usha kat Mothercare. Kussss semagat kejadahnya harga baby chair sampai RM350.. Yang Stokke punya lagi la sampai seribu! Aku memang tak berkira kalo bab keperluan anak. Paling penting safety dia. So memang cari baby chair with high safety standard. Tapi tak la aku sanggup berhabis sampai tiga ratus utk kerusi ja dek non. Laki aku lagi la suruh beli baby chair besi ada jaring-jaring getah macam zaman dolu kala tu (-________-)

Fikir punya fikir maka aku mengambil keputusan beli baby chair kat Ikea. Simple design, practical, high safety standard, murah! Aku heret adik aku Faizal gi Ikea sebabnya hubster kerja harini. I chose the Antilop baby high chair with table (RM64) along with Barnslig support cushion for the baby chair (RM29.90). Haaa under RM100 hokay!

Pas gi Ikea tu lapar pulak. Ingatkan nak try Picknik restaurant kat area Publika tu tapi malas pulak la nak berjalan panas-panas buta cari restoran tu. Last-last makan kat Wondermilk je (which was my first time there). Ordered spagheti Aglio Olio tapi kureng lah.. Adik aku order Super Burger sedap gilaaa..

 My Aglio Olio Spaghetti with hot Macadamia Milk.

At this point Tuan Besar Afif Haiqal dah start cranky nak tido. Nasib baik la dia bukan jenis menjerit meraung.


Petang tu kat rumah eksaited la nak bagi dia makan on the baby chair. Success!


His late lunch of butternut squash+spinach+dates puree. He doesn't look too thrilled,huh?

Apabila playtime adalah riang ceria!


1 comment:

  1. happynya dia nak makan..i beli booster seat untuk feeding sebab masa tu hamza belum boleh duduk high chair.sekali i beli dia dah boleh duduk high chair pulak..aiyoo kalau tau memang i beli ikea ni sebab berkenan..ahahah

    ReplyDelete