Tuesday, April 9, 2013

Cepat Sembuh Please..

Sejak hari Sabtu suami saya demam. Balik kerja dia mengadu sakit kepala dan badan start panas. Bagi ubat dan letak kain basah atas kepala dia.

It got worse on Sunday. Badan dia start sakit sakit. Temperature sampai 38.7degreeC. The whole day juggling jaga Afif dan daddy nya. Malam pon sama. Sampai 39degreeC temp Mr. Chenta. Kesian. He was moaning in his sleep. Panas badan tak kebah walaupon bagi ubat demam on schedule. Tapi laki aku ni degil takmo gi klinik.

I went to work on Monday. A lil exhausted sebab tak cukup rehat. Petang tu pas maghrib paksa suami ke klinik. Dia terpaksa akur sebab nk dapatkan mc muehehe. Tengok2 temp dia dah 39.3degreeC. Kulit pon dah start merah merah. Doc advice gi spital sbb kalo buat blood test kat situ pon hari Rabu br dapat result. Takot lambat sangat. Maka rushing blk rumah, packed his stuff and rushed to PCMC.

Sampai PCMC around 10pm. Settlekan insurance paper yada yada yada kol 10.20pm baru amek darah dia. Sambil tunggu result blood test, dia dibagi baring kat ER. Tengok ramai org macam2 penyakit. Ada 3-4 org mothers almost in labor. Teringat dulu aku dengan air ketuban meleleh datang ER ni ha. Kahkah. Ada sorang baby ni pon sakit. Menangis sayu je dia. Time ni rindu sgt kat Afif. Apa la khabar dia kat rumah. Terus sebak.

After one hour result blood test kuar. Thankfully not dengue. Viral fever. Doc tanya nk balik ke nak warded. Memandangkn badan dia panas kemain we decided he should be warded. Plus, takot jangkit kat Afif pulak kalo balik.

Punya lama tunggu bilik. Bilik penuh katanya. Kol 12.40am br dapat bilik. Malam tu kol 1.30am br aku n Faizal smpai rumah. Sian afif dah tertido kat depan tv.

Today i took EL. Tak larat woo keje after a long tiring night. Pagi tadi settlekan Afif. Sebenarnya Wan pon dah almost a week on off demam. Tak larat dia jaga Afif. Nasib baik adik ipar aku, Baby ada. Dia babysit afif the past few days while im at work. Dah mandikan, bagi susu, bagi makan kat Afif, kol 12.30pm gerak gi PCMC pulak temankan hubby. He looked much better. Demam pon kurang. Sebab cukup air dari IV drip agaknya. Tapi muka dan badan still merah2.

Around 3pm kami dipanggil ke doctor's office. Dr. Danial Lim kalo xsilap. Doctor check2 dia lebih kurang pastu dia kata "So.. Ur latest blood test result dah kuar. U rasa apa outcome dia?" sambil senyum2. Kitorang pn eksaited la. Hubby guessed "i can go home? Demam pon macam dah kurang..".

Tetttt! Salah! Rupanya the result is my hubby confirmed positive with dengue. But still early stage. Berderau darah aku dengar. Im so used to having him healthy and taking care of me most of the time. Him being this sick is surreal.

And now here i am at home on the bed, with my son sleeping soundly next to me. I miss my husband. It pains me to see him in pain. And even worse, i can't be there for him all the time because i have to be there for our son. It makes me feel shitty. At times like this you couldnt help but think of the worst. Im not ready to lose my husband, my best friend, my companion.

Oh Allah, please let my husband get better real soon. Please please please.

No comments:

Post a Comment