Sunday, July 29, 2012

Parenthood Expo 2012, Mid Valley

Today hubs and i went to the Parenthood Expo at Mid Valley!

Sampai rumah, excited belek barang lalu bersemangat nak berbelog.

Last time (was it in May?) i went to the Mommy and Baby Expo in PWTC and it was a BIG dissappoinment. A lot of little shops selling maternity & nursing wear, baby wear but lack of big names company. Tapi sempat la jugak beli baby wipes, breast pads, and some baby clothes.

However, i heard great reviews about the ones held at Mid Valley so i was excited to go. i had the event in my calender two months in advance! And i'm so glad to say that this Parenthood Expo at Mid Valley is much better!

Among vendors that participated are Stroller World, Pureen, Hallmark, Mamours, Medela,Avent, Drypers, Diapex, Whoopee, Pigeon, Graco to name a few. We were aiming to buy diapers, baby clothes detergent and some basic necessities so those are what we got. 

Ade jugak cuci mata tengok strollers (MacLaren Techno XLR jadi RM1190, MacLaren Quest 2012 jadi RM999. Brand lain tak usha sangat sebab tak minat hehe), Ferrari car seat idaman Mr. Chenta jadi RM599 from RM750++ (tak dapat pakai kete Ferrari, car seat budak pon jadi lah katanya), baby cribs/cots pun banyak tapi more to high end range (harga RM750 ke atas) so tak lah beriya men-survey.

Enough talking. Meh layan gambar.. Tapi gambar kat expo tak banyak amek sebab excited shopping haha.

 Parenthood Expo 2012 - Guide Book
Guests are advised to register at the registration booth to get goodie bag full of goodies.

 In the goodie bag; samples from Fiffy, PetPet, Carrie Junior, Kleenex, Lifebuoy, Comfort and a full-size S-26 Mama maternity milk.

What we bought!


Here are the prices of the stuff we bought, mana lah tau boleh membantu perbandingan harga;

Drypers Newborn 64: RM24/pack
Drypers Small 58: RM26/pack
Diapex Small 48:  RM18/pack
A-B-D Liquid detergent: RM20
A-B-D powder detergent: RM15
Madame maternity pad (30s): RM18
Simple Dimple Play Gym: RM69
Baby King storage bottle (8 pcs): RM29
Assorted Fiffy clothes: From RM6/pc

Kami tak beli sangat baju tadi sebab saya yang excited telah membeli sikit-sikit sejak preggo 16 weeks. Keje kat KLCC hoi gila ko tak tergoda tengok Mothercare sale, GAP sale, Parkson sale, Isetan sale bagai. Maka telah ditegah membeli baju lagi. Beli kat pasar malam takpe kata suami saya.

Okay lah bye nak tido. Para ibu atau bakal ibu, sempat lagi gi expo ni esok. Last day!

Saya yang semakin membesar dan membulat at 26 weeks.
i feel so huge and fat :(


2 comments:

  1. went there toooooo....tapi biasa mane tak usha orang keliling...kalau tak mesti terserempak ngan ko kan hehehhe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tu la pasal.. ramai gila orang! sayangnya kalo tak boleh jumpa. dah bertahun weh..

      Delete