Saturday, September 25, 2010

My Soju

i dunno about you guys but i was a huge Korean drama and movie fan during my university time.

Seriously, hari bagaikan tidak sempurna tanpa menonton Korean series ataupon movie. Acara wajib adalah bertukar-tukar DVD dengan rakan-rakan yang tidak kurang hebat menggilai kerabat Korea bermata sepet itu. Ayat paling dinanti adalah "Wehhh.. aku dah dapat DVD *masukkan nama cerita disini*!!!" dan yang lain akan menjawab dengan "Ohmaigawdddddddddddddd!! Nak pinjam nak pinjam!!"

i have my favorite, of course. Favorite series adalah Full House. Favorite movie adalah A Moment To Remember. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Tapi setelah habis zaman uni, dan kembali ke Tanah Air (ececeyy macam Sabah tu bukan Malaysia lah kan?). i've stopped watching Korean thingy. Kadang-kadang ade lah tengok kalau Mr. Chenta dapat supply daripada kawan-kawannya tapi jarang lah. And rasanya cerita Korea sekarang macam banyak merepek je. Tak jumpa yang romantic ala Full House dan A Moment To Remember gitu.

Recently i found this website that has all Korean, Japanese and Chinese series and movies. i was hooked! Tengok cter A Moment To Remember dua kali (nangis 4 kali), dan on the way nak tengok Full House. Heeeeeeee!! Oh, websitenya adalah MySoju.com.

 A Moment To Remember

 Full House

Serious weh cerita A Moment To Remember adalah sangat sedih. Korang sila lah tengok. Kepada yang overly jiwang tu, sediakan tisu banyak-banyak ek? Dan cerita Full House adalah sangat comel. Ala, i'm sure you people pon penah tengok kan? Heeeeeeee..!

p/s: Do you know any new Korean drama/movies yang best-best? Please suggest. Rasa ketinggalan zaman sangat aku ni haaa..

2 comments:

  1. cuba tanya ana pip. diorang memang gile cite korea. mesti diorang tau cite baru.

    Dlu kat U. Kawan aku siap pinjam pc aku lagi sebab nak burn DVD ORIGINAL cite korea.

    Tu yang kadang-kadang aku malas nak tengok cite korea nih.. Mesti aku nak nangis. Aku takleh tengok part sayu-sayu sket. stat melelehla air mata aku. klu nak tgk, kene tengok sorang2 baru2 leh teriak sorang2 heheh

    ReplyDelete
  2. di zaman uni, kusuke drama ni: my sweet 16 wife kot...best...suke jugak drama jepun: hana yori dango (ade 2 season and ade satu movie jugak)...highly recommended :)

    ReplyDelete